Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Discriminant toepassen

Ik heb een oefening waar ik vast namelijk:
x2-x5-10=0
Ik moet gebruik maken van de discriminant
Discriminant=b2-4ac
Discriminant=5-(-40)=45
x=(-b+discriminant)/2a=(-5+45)/2
En hier zit ik vast

Rob Ro
2de graad ASO - maandag 25 november 2002

Antwoord

45 kan je schrijven als 35. Helpt dat?
Was het ook niet iets met 'plus of min'?

Zie Rekenen met wortels

WvR
maandag 25 november 2002

©2001-2024 WisFaq