Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige reeks met variabele reden

Iemand ooit al gehoord van een meetkundige reeks met een reden die zelf (per stap) evolueert volgens een meetkundige reeks? Zo ja, wat is de sommatie-formule?

Rudy
Ouder - zondag 4 mei 2008

Antwoord

Ik interpreteer de formulering als an=rnn, waarbij rn=rn en dus an=rn2. Voor de som is, helaas, geen gesloten formule beschikbaar.

kphart
dinsdag 6 mei 2008

©2001-2024 WisFaq