Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periode van een sinusgrafiek

Ik heb altijd problemen met het vinden van de juiste periode, van een sinusgrafiek. Ik doe het nooit goed.
Nu heb ik bijvoorbeeld een vraag:
De uitwijking van een trillende veer kan door een sinusfunctie worden benaderd. In dit geval kan de uitwijking U in centimeters t.o.v. een verticale lijn na t seconden worden benaderd door de formule: u= 5 sin t

Ik dacht t is de periode, maar ik zou niet weten wat u moet zijn, dus dan kan ik niets. Mijn antwoordenboekje zegt 2 seconden, maar zonder uitleg.

Help ik kom er maar niet uit?

Ashley
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 31 maart 2008

Antwoord

Misschien kan je Periodieke functies eens bekijken.

In dit geval is c=0, A=5, T=2p en t0=0. De periode is dus niet 2 seconden, maar ongeveer 6,3 seconden.

De algemene formule van zo'n periodieke functie staat op je formulekaart.

WvR
maandag 31 maart 2008

©2001-2024 WisFaq