Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische functies

Goeiendag,
ik heb een vraagje ivm cyclometrische functies manueel berekenen.
bv. tan (bgsin 2/3)
En je moet berekenen via Pythagoras en dan via gelijkvormigheid.Kunnen jullie dit mij uitleggen aub?

zaheer
3de graad ASO - woensdag 12 maart 2008

Antwoord

Hallo

tan(bgsin2/3) = tan a met sin a = 2/3

Dus : cos a = Ö(1-4/9) = Ö5/3

Hieruit kun je tan a berekenen.

Als je de goniometrische cirkel tekent, kun je met gelijkvormige driehoeken aantonen dat : sin a/cos a = tan a/1

LL
woensdag 12 maart 2008

©2001-2024 WisFaq