Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules bewijzen

Voor school moet ik de volgende formules bewijzen. Zou iemand mij kunnen helpen hiermee? Het gaat om de volgende formules:

sin 2t = 2 sins t cos t
cost 2t = cos2 t - sin2 t = 2 cos2 t-1 = 1 - 2 sin2 t

Alvast heel erg bedankt!
Groetjes, Yvonne

yvonne
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 maart 2008

Antwoord

Het hangt er een beetje van af wat je mag gebruiken; als je de gewone gonioformules al hebt gehad (sin(a+b)=... en cos(a+b)=...) kun je die formules bewijzen door a=b=t in te vullen; en bij de tweede nog cos2t+sin2t=1 gebruiken.

kphart
dinsdag 11 maart 2008

©2001-2024 WisFaq