Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Somrijen

Hoe kunnen we van de formule: Yn=32943,90-(10157,22·1,04n) een somrij maken.

Tymo R
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 maart 2008

Antwoord

Het tweede deel is meetkundige rij: Mn = a·bn
De somrij: Sn = Y1+Y2+...+Yn is: Sn = a·(bn+1-b)/(b-1)
Het eerste deel is gewoon een constante rij.
Lukt het zo?

os
zondag 9 maart 2008

©2001-2024 WisFaq