Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afleidbaarheid van continue functies

srry maar ik heb jammer genoeg nog een vraagje:
5) de functie f is gegeven door haar grafiek.

1) bepaal a, b en c als je weet dat f(x) = |ax2+bx+c|.
2) voor welke waarden van x is f niet afleidbaar en toon dit aan

de grafiek die er bij staat is een parabool die van boven naar beneden gaat en door het punt 1 en 2 gaat en een boogje maakt van x=1 naar x=2 boven de x-as
kunt u me op weg zetten voor deze 2 oefeningen als dat gaat?
alvast bedankt
groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 2 maart 2008

Antwoord

Hallo

1) Je weet dat 1 en 2 nulwaardn zijn, dus ax2+bx+c = a(x-1)(x-2)
2) In welke punten verandert de grafiek plots van richting? In welke punten kun je geen raaklijn tekenen?

LL
zondag 2 maart 2008

 Re: Afleidbaarheid van continue functies 

©2001-2024 WisFaq