Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kan men adhv volgende theorie werkelijk een binomiaalvergelijking oplossen en z

GEGEVEN: z3-2311i
Z1= 2-i

stel t= Z/ Z1 en vind op die wijze de andere oplossingen van de binomiaal vergelijking

Dries
3de graad ASO - zaterdag 16 februari 2008

Antwoord

Je vraag is niet goed geformuleerd. z3-231i is geen vergelijking en zelfs als je er =0 achter zet dan is 2-i geen oplossing want (2-i)3=2-11i.
De hint om t=z/z1 te stellen is een goede: als namelijk z3=2-11i dan volgt t3=1. Deze vergelijking is snel opgelost: t=exp(-2/3*pi), t=1 en t=exp(2/3*pi). Vermenigvuldig z1 met elk van deze t's en je krijgt alle oplossingen van z3=2-11i.

kphart
zondag 17 februari 2008

©2001-2024 WisFaq