Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische vergelijkingen (2)

hoi vraagje:
dit is de opdracht: Gegeven is de kromme met parametervoorstelling x = Bgsin t
y = Bgcos t
1) Tot welke intervallen behoren t, x en y? gevonden
2) Plot de grafiek van deze kromme? gedaan
3) Bepaal de vergelijking van deze kromme?
berekening: x = Bg sin t
y = Bg cos t
Bgsin t = a sina = t en a =
Bgcos t = b cosb = t en b =

ik doe sin a = cos b

is dit juist of niet zoja wat moet ik dan verder doen want ik weet het totaal niet
alvast bedankt

yann
3de graad ASO - dinsdag 5 februari 2008

Antwoord

dag Yann,

Ik begrijp niet goed waarom je hier een a en een b bij sleept. Je kunt toch gewoon x en y hiervoor nemen, en dan heb je je vergelijking al staan.
Verder klopt het niet dat je je domein voor a en b gelijk neemt aan . Immers: bgsin(t) heeft als uitkomst altijd een waarde tussen -p/2 en p/2.
Voor bgcos(t) geldt iets vergelijkbaars.
Als de vergelijking expliciet moet (dus in de vorm y=...) dan kun je hier nog wat aan verfraaien. Bedenk dat sin(x) gelijk is aan cos(p/2-x).
Kom je er dan uit?
succes,

Anneke
dinsdag 5 februari 2008

 Re: Cyclometrische vergelijkingen (2) 

©2001-2024 WisFaq