Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Terugrekenen van percentagesmarge

Ik zit met een probleem van het terugrekenen van een marge.
Een product kost euro 100,00
Nu wil ik de klant 10% korting kunnen geven zonder dat ik onder de 100 euro kom.
100 + 10% (100x1.1)= 110,00
110 - 10% (110x0.9)= 99,00 met deze formule geef ik 1% meer korting.
Eigenlijk zou het bedrag 111,00 moeten zijn: 111 - 10% (111x0.9) = 99,9

Welke berekening/formule kan ik gebruiken waardoor ik gelijk uitkom op het eindbedrag waarna ik 10% kan aftrekken waardoor ik weer op het basisbedrag uitkom van 100.

Alvast bedankt!!

Twan A
Student hbo - donderdag 24 januari 2008

Antwoord

Het bedrag 'x' met 10% korting geeft 100 euro. Dus:

x·0,9=100
x=100/0,9111,11 euro

Zie Rekenen met procenten en groeifactoren.

WvR
donderdag 24 januari 2008

©2001-2024 WisFaq