Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wel of niet continu?

Hallo,
       x2 - 4
f (x)= ------ , x € R\{-2,2}
|x|- 2.
Ik moet de f (-2) en f (+2) berekenen, maar kom er helemaal niet uit, zou je alsjeblieft mij kunnen helpen?

Richar
Student hbo - woensdag 23 januari 2008

Antwoord

Je kunt deze functie 'herschrijven' voor twee gebieden.

q54063img1.gif

Het is dan niet moeilijk om f(-2) en f(2) zo te kiezen dat de functie wel gedefinieerd en continu is in x=-2 en x=2.

WvR
donderdag 24 januari 2008

©2001-2024 WisFaq