Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitwerking van logaritme

Hallo Vraagbaak,

Het rekenen met logaritmen gaat mij in een aantal gevallen wel aardig af. Maar nu heb ik een probleem waar ik niet uit kom, de ze reden is dat ik moeite heb met logaritmen en breuken. Zijn daar nog ezelsbruggetjes voor.

de vraagstelling is de volgende
 2    log 6--------- 1/2   log 1/6 
graag ook de manier om tot de oplossing te komen (ik wil het na kunne rekenen, een extra voorbeeld mag er ook nog bij)

alvast hartelijk bedankt voor de moeite en ik hoop dat ik niet teveel vraag,

met vriendelijke groet,

Sharon

sharon
Student hbo - woensdag 13 november 2002

Antwoord

Hoi,

Hier een paar tips:

alog(x)=log(x)/log(a)=ln(x)/ln(a)
Hiermee raak je die ongemakken door verschillende grondtallen kwijt.

Dan nog een regeltje: log(1/a)=-log(a)

Hiermee raak je er wel uit...

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 13 november 2002

©2001-2024 WisFaq