Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein bepalen

Ik moet het domein bepalen en het functie berekenen
1. f(x)=x2
2. g(x)= 1/(x-1)
3. h(x)=√(9-x2)
Alvast bedankt

alen
Student hbo - maandag 3 december 2007

Antwoord

Ik heb hier en daar maar 's wat haakjes gezet. Hopelijk is dat je bedoelt. Zo niet, dan maar niet...

Stel je zelf de vraag: wat kan je voor 'x' invullen zodat er een gedefinieerde en zinnige berekening mogelijk is?

Mogelijk problemen kunnen ontstaan bij:
  • delen door nul
  • de wortel van een negatief getal
  • de logaritme van nul of een negatief getal
  • ...
Bij bovenstaande voorbeelden:

1. Hier kan je alles invullen...
2. Bijna alles, behalve als je deelt door nul...
3. Wortels uit negatieve getallen bestaan niet. Er geldt: 9-x20. Dus?

Nu jij weer...

Zie ook Domein en bereik

WvR
dinsdag 4 december 2007

©2001-2024 WisFaq