Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

Hallo, ik heb een probleem met dit bewijs.
a+b+c=p
sin2a(tanb-tanc) + sin2b(tanc-tana) + sin2c(tana-tanb) = 0
Ik rekende het verschil in de tangens elke keer uit en ik bekwam dit:
sin2a.sin(b-c)/cosb.cosc + sin2b.sin(c-a)/cosc.cosa + sin2c.sin(a-b)/cosa.cosb = 0
Hierna zette ik alles op dezelfde noemer (cosa.cosb.cosc). Die noemer liet ik dan wegvallen zodat ik cosa.sin2a.sin(b-c) + cosb.sin2b.sin(c-a) + cosc.sin2c.sin(a-b) = 0 overhield. Verder geraak ik echter niet. Zou iemand mij verder kunnen helpen met mijn probleem?
Alvast bedankt

Cedric
3de graad ASO - zondag 12 augustus 2007

Antwoord

Heb je gemerkt dat je nog nergens gebruik hebt gemaakt van een bepaald gegeven? Vervang c door pi-a-b.

cl
zondag 12 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq