Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maatbeker

hoeveel cm3 gaan er in 0,1 liter en in 1 liter.

ik heb een som en een antwoord maar kom dan niet meer verder. de som is 5x112,32 = 561,6 is volgens mij 5,62 cl moet weten of dit meer dan een kwart liter is.

d= diameter van een sinaasappel

10 sinaasappelen voor 1 liter zijn even groot in diameter hoe weet ik wat de diameter
de formule die ik moet gebruiken is 0,52 ( d-1)3

karen
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 22 juli 2007

Antwoord

Onthoud dat 1 liter = 1 dm3 dan kom je er altijd uit. Dus 561,6 cm3 is hetzelfde als 0,5616 dm3 en dat is dan 0,5616 liter en dat is dan weer hetzelfde als 56,16 cl. Dat is dus meer dan een halve liter dus zeker meer dan een kwart liter.

Als je bij de formule 0,52(d-1)3=1 zou schrijven dan krijg je als eenheid voor de diameter decimeter, want 1 liter = 1 dm3. Je kunt ook de inhoud in cm3 nemen, dat is misschien wel zo handig....
1 dm3 = 1000 cm3

Je krijgt dan:

0,52(d-1)3=1000

...en als je die vergelijking oplost weet je d in centimeter.

WvR
zondag 22 juli 2007

©2001-2024 WisFaq