Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorwaardelijke kans en onafhankelijkheid

hallo,
De vraag luidt:
gegeven zijn:
P(A)=0,4
P(B)=0,6
p(A en B)=a

a) bereken p(A en B) als ze onafhankelijk zijn.
bereken P(A|B) en P(B|A).
b) als a=0,3 bereken dan P(A|B) en ook P(B|A).

dank u

A.G.
Student universiteit - maandag 4 november 2002

Antwoord

a) Als A en B onafhankelijk zijn, dan geldt: P(A en B)=P(A)·P(B)
Dus a=P(A)·P(B)=0,4·0,6=0,24
Als A en B onafhankelijk zijn dan geldt:
P(A|B)=P(A) en P(B|A)=P(B)
Dus P(A|B)=0,4 en P(B|A)=0,6

b) Gegeven:
P(A)=0,4
P(B)=0,6
P(A en B)=0,3

Oplossing: je kan eerst een tabel maken:

q5153img1.gif

P(A|B)=0,3/0,6
P(B|A)=0,3/0,4

Zie Voorwaardelijke kans

WvR
maandag 4 november 2002

©2001-2024 WisFaq