Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sgn-functie programmeren

Hey

Ik ben regelmatig bezig met progkes te schrijven in mijn TI 83 plus.
Overlaatst dacht ik eraan om de sgn-functie te laten tekenen.
Het lukt me echter niet goed.
Dit is mijn programma:

ClrHome
ClrDraw
Disp "F(X) = Y1?" (dit is om te controleren of de functie bij y1 staat)
Disp "Y/N"
1-Y
0-N
Input A
If A=0
Then
Disp "Doe dit dan nu,"
Disp "en herstart sgn"
Else
For(X,-10,10,0,1)
If Y1(X)=0
Then
Pt-On(X,0)
Else
If Y1(X)0
Then
Pt-On(X,-1)
Else
Pt-On(X,1)
End
DispGraph
End

Weet iemand waar mijn fout zit? Ik denk dat het me de for( te maken heeft ...

Hartelijk bedankt :-)...

Stanny

Stanny
3de graad ASO - vrijdag 25 mei 2007

Antwoord

Daar is helemaal geen programma voor nodig.
Stel je wilt sgn(sin(x)) tekenen.
Bij Y1 voer je in sin(X).
Bij Y2 voer je in (Y1(X)0)-(Y1(X)0) ( en vind je bij test)
Plot de grafiek van Y2 en klaar is kees.

hk
vrijdag 25 mei 2007

 Re: Sgn-functie programmeren 

©2001-2024 WisFaq