Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening standaardafwijking bij verandering van eenheid

Ik zit met het volgende probleem. De oef is Men wil een afstand van 100m afzetten door 100 maal achter elkaar een afstand van 1 m af te passen. De fout die elke keer gemaakt wordt is een stoch variabele X die normaal verdeeld is met gem=0 en standaardafw =5. Bereken de kans dat de afgezette afstand meer dan een halve m afwijkt.
Ik begrijp wel dat we moeten P(x=0.5)+P(x=-0.5) berekenen.

Als opl krijgen we dat gem=0 blijft maar stand=0,05*Ö100.

Vanwaar deze berekening voor de standaardafwijking?

Vannes
3de graad ASO - maandag 14 mei 2007

Antwoord

Diana,
De totale fout Y=X(1)+X(2)+...+X(100).Aannemende dat de X-en onafhankelijk zijn is de verdeling van Y weer normaal met gemiddelde=0 en standaarddeviatie
50cm.De eenheid is cm?Dus bereken P( Y50 cm)=??

kn
maandag 14 mei 2007

©2001-2024 WisFaq