Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdeling en gemiddelde

In een vaas zitten de cijfers 0,1,2 en 3. Noem X het eerste en Y het tweede getal. Stel M=max(X,Y) en S= X+Y. Bepaal kansverdeling en gemiddelde van M en s. Zowel met terugleggen als zonder terugleggen. Ik deed dit als volgt voor M met terugleggen
f(3)=1/4·1; f(2) = 1/4·3/4; f(1)=1/4·2/4 en f(0)=1/4·1/4; maar deze som is niet 1!!
Voor M zonder terugleggen f(3)=1/4·3/3 enzz Maar ook dar geen som 1 Kan je mij op weg helpen?

Vannes
3de graad ASO - woensdag 21 maart 2007

Antwoord

Als je 't gevoel hebt dat je 'methode' niet klopt wat is er dan mis met 'een tabel maken' en 'gewoon' te tellen?

q49822img1.gif

Je kan dan daarna 's kijken welke 'denkfout' je maakt bij de manier waarop je dit 'handig' had willen uitrekenen.

Lukt dat?

WvR
donderdag 22 maart 2007

©2001-2024 WisFaq