\require{AMSmath} Opstellen tweedegraads functie bij drie punten Als een grafiek bestaat uit drie willekeurige punten A(1,1) B(4,1) en C(2,2), hoe stel je de bij behorende functie op in de vorm ax2+bx+c? Martij Student hbo - vrijdag 25 oktober 2002 Antwoord Vul die drie punten maar eens in in de algemene vergelijkinga·12+b·1+c=1a·42+b·4+c=1a·22+b·2+c=2Drie vergelijkingen met drie onbekenden..... dat zou je moeten kunnen oplossen. Probeer het maar eens.Dus los op:a+b+c=116a+4b+c=14a+2b+c=2Succes!P.S.Met dit script kun je de vergelijking vinden van een parabool door 3 gegeven punten. Zie Vraag 4769 gm vrijdag 25 oktober 2002 Re: Opstellen tweedegraads functie bij drie punten ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Als een grafiek bestaat uit drie willekeurige punten A(1,1) B(4,1) en C(2,2), hoe stel je de bij behorende functie op in de vorm ax2+bx+c? Martij Student hbo - vrijdag 25 oktober 2002
Martij Student hbo - vrijdag 25 oktober 2002
Vul die drie punten maar eens in in de algemene vergelijkinga·12+b·1+c=1a·42+b·4+c=1a·22+b·2+c=2Drie vergelijkingen met drie onbekenden..... dat zou je moeten kunnen oplossen. Probeer het maar eens.Dus los op:a+b+c=116a+4b+c=14a+2b+c=2Succes!P.S.Met dit script kun je de vergelijking vinden van een parabool door 3 gegeven punten. Zie Vraag 4769 gm vrijdag 25 oktober 2002
Zie Vraag 4769
gm vrijdag 25 oktober 2002
©2001-2025 WisFaq