Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen vraagstuk in stelsel met 3 variabelen

x,y en z vormen samen een geheel in het begin van het vraagstuk
x = het aantal appels , y= het aantal peren en z= het aantal sinaasappelen; x,y en z vormen samen 1 fruitmand

Eerst neemt iemand : 1/4 van de appelen , 1/3 van de peren en 1/2 van de sinaasappelen mee....Er blijven 24 fruitstuks in de mand liggen

Dan neemt iemand: 1/3 van de appelen , 1/2 van de peren en 1/4 van de sinaasappelen mee....Er blijven 15 fruitstuks in de mand liggen

Dan komt er iemand en die eet nog 1 appel en 2 appelsienen

Op het laatste zijn er evenveel appelen als peren als appelsienen....

We hebben reeds stelsels proberen op te stellen, maar het loopt telkens ergens mis =(

Alvast bedankt!

Elke v
3de graad ASO - woensdag 10 januari 2007

Antwoord

Met de laatste starten levert op:
Er zijn dan nog 12 stuks fruit over namelijk 4 van elke vrucht
daarvoor 5 appels, 4 peren en 6 appelsienen = 15 stuks
daarvoor 7,5 appels, 8 peren en 8 appelsienen maar dat klopt dus niet helemaal met dat totaal van 24 ??
daarvoor 10 appels 12 peren en 16 appelsienen.
Stelsels heb je overigens niet nodig.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 10 januari 2007

©2001-2024 WisFaq