Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een exponentiële vergelijking

beste wisfaq
Twee vergelijkingen om thuis te proberen, maaar:
1) 4^(x-2) · 8^(3x-1) = Ö2
(ik doe: omzetting tot een log. en dan de macht vanvoor zetten, maar er klopt iets niet??!!)
2) (9·3^2x)-3^(x+2)=54
(ik doe: (9·(3^x)^2)-(3^x·3^2)=54; dan stel:3^x=y klopt zo'n bewerking????; en toch als ik verder ga klopt er weer vanalles niet)
Wilt er astublieft iemand mij uitgebreid helpen met mijn 2 oefeningen?
dank bij voorbaat

maya
3de graad ASO - zaterdag 21 oktober 2006

Antwoord

Maak handig gebruik van de rekenregels machten en logaritmen. Bij dit soort vergelijkingen kan je toewerken naar:

ga=gb Û a=b

We zullen er 's één voor doen, dan moet je maar 's kijken. De tweede gaat precies zo...

q47205img1.gif

Succes!

WvR
zaterdag 21 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq