Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen met 2 onbekende oplossen

ik heb de volgende vergelijkingen.
10= -112.a + 44.b en
10= 44.a - 8.b

Hoe los ik hieruit a en b uit op.
Ik moet uitkomen op a = 1/2 en b =1,5
Maar alles wat ik probeer kom ik niet verder dan
a.3 = b

danny
Student hbo - woensdag 27 september 2006

Antwoord

Beste Danny,

Ik begrijp dat je uit de gegeven vergelijking kan afleiden dat 3a = b? Vervang dan b door deze uitdrukking (namelijk 3a) in één van beide vergelijkingen.
Je houdt nu een vergelijking over met maar één onbekende, namelijk b, dus die kan je oplossen naar b.
Eens je b hebt, heb je via 3a = b Û a = b/3 ook a gevonden.

mvg,
Tom

td
woensdag 27 september 2006

©2001-2024 WisFaq