Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe pak je met deze methode 0,166666 aan?

Doe je 1000x=166 volgt: 166/999; maar dat is 0,166166166
Doe je 10x=1 volgt 1/9; maar dat is 0,11111111
Het antwoord moet volgens mij 1/6 zijn. Maar hoe kom je hier op deze manier aan?

Edith
Student hbo - maandag 24 juli 2006

Antwoord

Waarom 1000? De periode is 1 dus met 10 moet het kunnen...
10·s=1,666666... 
s=0,166666...
---------------- -
9·s=1,5
18·s=3
s=1/6
Lukt dat zo?

WvR
maandag 24 juli 2006

©2001-2024 WisFaq