Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesische vergelijking

Kunt u me uitleggen wat een Cartesische vergelijking is?
Vriendelijke groeten

cedric
Overige TSO-BSO - donderdag 11 mei 2006

Antwoord

Dat zijn vergelijkingen in Cartesisch coördinatenstelsel, zeg maar het xy-vlak. Kortom: de 'normale manier' om het verband tussen 'x' en 'y' uit te drukken in een vergelijking.



y=2x+2
y-x=4
y2-x3=2x

Dat soort dingen...

WvR
vrijdag 12 mei 2006

©2001-2024 WisFaq