\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 170 Re: Minimale oppervlakte van een literblik Erg duidelijke uitleg en zo maar ik snap niet hoe je die afgeleide precies moet berekenen... bas Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 mei 2006 Antwoord Je gebruikt daarbij 2. Exponentenregel. $\eqalign{ & O(r) = \frac{2}{r} + 2\pi r^2 = 2r^{ - 1} + 2\pi r^2 \cr & O'(r) = - 1 \cdot 2r^{ - 2} + 4\pi r = - \frac{2}{{r^2 }} + 4\pi r = 4\pi r - \frac{2}{{r^2 }} \cr}$Meer moet 't niet zijn... WvR vrijdag 5 mei 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Erg duidelijke uitleg en zo maar ik snap niet hoe je die afgeleide precies moet berekenen... bas Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 mei 2006
bas Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 mei 2006
Je gebruikt daarbij 2. Exponentenregel. $\eqalign{ & O(r) = \frac{2}{r} + 2\pi r^2 = 2r^{ - 1} + 2\pi r^2 \cr & O'(r) = - 1 \cdot 2r^{ - 2} + 4\pi r = - \frac{2}{{r^2 }} + 4\pi r = 4\pi r - \frac{2}{{r^2 }} \cr}$Meer moet 't niet zijn... WvR vrijdag 5 mei 2006
WvR vrijdag 5 mei 2006
©2001-2025 WisFaq