\require{AMSmath} 2e graads vergelijking De vraag is: Bepaal de vergelijking van de parabool die als top (2,3) heeft en gaat door het punt x=2,7 en y=4. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Voorbaat dank Jeffre Student hbo - woensdag 5 april 2006 Antwoord Een parabool met top (2,3) heeft als vergelijking y=a(x-2)2+3. Vul nu (2,7;4) in en je krijgt 4=a(0,7)2+3. Hieruit kun je a oplossen. hk woensdag 5 april 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De vraag is: Bepaal de vergelijking van de parabool die als top (2,3) heeft en gaat door het punt x=2,7 en y=4. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Voorbaat dank Jeffre Student hbo - woensdag 5 april 2006
Jeffre Student hbo - woensdag 5 april 2006
Een parabool met top (2,3) heeft als vergelijking y=a(x-2)2+3. Vul nu (2,7;4) in en je krijgt 4=a(0,7)2+3. Hieruit kun je a oplossen. hk woensdag 5 april 2006
hk woensdag 5 april 2006
©2001-2024 WisFaq