Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cross product - volume parallepided

Ik moet simpelweg het volume vinden van een 'parallepiped' dmv kruisproduct te gebruiken. De vectoren a,b,c zijn gegeven. Deze zijn:
a={6,3,-1} b={0,1,2} c={4,-2,5)
via a(b x c) kom ik uit op:

6(5+4) - 3(8-0) - -1(0-4) = 6*9 - 3*8 - 4 = 26
Het antwoord dat gegeven wordt op deze vraag blijkt 82 te zijn. Kunt u mij vertellen welke stap verkeerd is?
alvast bedankt.

Dan
Student universiteit - zondag 2 april 2006

Antwoord

Dan,
a=(6,3,-1),dus je krijgt 6(5+4)+3(8-0)-1(0-4)=54+24+4=82.
Groetend,

kn
zondag 2 april 2006

©2001-2024 WisFaq