Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pareto verdeling

Stel X heeft de Pareto verdeling met parameter a 2.
De dichtheidsfunctie is gegeven door:



De vragen luiden:
  1. Bepaal P(2X3)
  2. Bepaal de verwachting van X
  3. Bepaal de variantie van X

Niecky
Student universiteit - dinsdag 28 maart 2006

Antwoord

Ik zou zeggen: reken de integralen uit:
1. int(a/xa+1, x=2..3) (een primitieve is -1/xa)
2. int(a/xa, x=0..oneindig)
3. de varientie is E[x2]-(E[x])2, dus ook nog int(a/xa-1,x=0..oneindig) uitrekenen.

kphart
woensdag 29 maart 2006

©2001-2024 WisFaq