Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Continuiteit floor/integer/entier functie

Hallo
Kunnen jullie een paar tips geven over hoe ik de (dis)continuiteit over deze functie moet bespreken?

f(x)=ëx²-2x-4û

Alvast bedankt

li
3de graad ASO - vrijdag 10 maart 2006

Antwoord

g(x)=x2-2x-4=(x-1)2-5 is een parabool met top (1,-5).
De discontinuiteiten van entier(g(x)) liggen dus bij die waarden van x waarvoor (x-1)2=n (met n geheel en n0)

hk
vrijdag 10 maart 2006

 Re: Continuiteit floor/integer/entier functie 

©2001-2024 WisFaq