\require{AMSmath} Hoeken Kunt u me helpen met een opdracht die ik in het schoolboek heb. Het gaat om gemengde opdrachten. De vraag is:Hoeveel zeshoeken moet je tegen elkaar aanleggen om een volle hoek te krijgen?Hoeveel graden is een hoek van zo’n zeshoek?In het antwoordboek staat het antwoord voor eerste vraag - 3 zeshoeken. Maar waarom? Kunt u dat uitleggen?En het antwoord voor de tweede vraag is dat een hoek 360:3=120 is. Kunt u een verklaring geven waaruit volgt dat? En waarom?Alvast bedankt Lala Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 1 maart 2006 Antwoord Eén hoek van een regelmatige zeshoek is 120°.Om dat precies te berekenen kan je de zeshoek verdelen in driehoeken. De som van de hoeken in een driehoek is 180°. Je hebt 4 van die driehoeken.Dat is in totaal 4·180°=720°. Verdeeld over 6 hoeken geeft dat per hoek precies 120°.En omdat 3 hoeken van 120° samen precies een volle hoek vormen is het antwoord dus inderdaad 3 zeshoeken. En daarmee zal het wel lukken...? WvR woensdag 1 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u me helpen met een opdracht die ik in het schoolboek heb. Het gaat om gemengde opdrachten. De vraag is:Hoeveel zeshoeken moet je tegen elkaar aanleggen om een volle hoek te krijgen?Hoeveel graden is een hoek van zo’n zeshoek?In het antwoordboek staat het antwoord voor eerste vraag - 3 zeshoeken. Maar waarom? Kunt u dat uitleggen?En het antwoord voor de tweede vraag is dat een hoek 360:3=120 is. Kunt u een verklaring geven waaruit volgt dat? En waarom?Alvast bedankt Lala Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 1 maart 2006
Lala Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 1 maart 2006
Eén hoek van een regelmatige zeshoek is 120°.Om dat precies te berekenen kan je de zeshoek verdelen in driehoeken. De som van de hoeken in een driehoek is 180°. Je hebt 4 van die driehoeken.Dat is in totaal 4·180°=720°. Verdeeld over 6 hoeken geeft dat per hoek precies 120°.En omdat 3 hoeken van 120° samen precies een volle hoek vormen is het antwoord dus inderdaad 3 zeshoeken. En daarmee zal het wel lukken...? WvR woensdag 1 maart 2006
WvR woensdag 1 maart 2006
©2001-2024 WisFaq