\require{AMSmath} Getallenstelsel algemene omreken formule hi,Ik vroeg me af of er een algemene omreken formule bestaat voor het getallenstelsel, bijvoorbeeld van hexadecimaal naar decimaal?Alvast Hartelijk dank Hanna Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 januari 2006 Antwoord Een formule zou ik het niet noemen, maar om van hexadecimaal naar decimaal om te rekenen kan je het volgende doen:A4F2=10·163+4·162+15·16+2·1=42.226TIP:Met de rekenmachine van Windows gaat het ook erg handig...TIP:Omrekenen van het tientallig naar het achttallige stelsel is ook interessant... WvR vrijdag 20 januari 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hi,Ik vroeg me af of er een algemene omreken formule bestaat voor het getallenstelsel, bijvoorbeeld van hexadecimaal naar decimaal?Alvast Hartelijk dank Hanna Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 januari 2006
Hanna Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 januari 2006
Een formule zou ik het niet noemen, maar om van hexadecimaal naar decimaal om te rekenen kan je het volgende doen:A4F2=10·163+4·162+15·16+2·1=42.226TIP:Met de rekenmachine van Windows gaat het ook erg handig...TIP:Omrekenen van het tientallig naar het achttallige stelsel is ook interessant... WvR vrijdag 20 januari 2006
WvR vrijdag 20 januari 2006
©2001-2025 WisFaq