Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Visual Basic: De Balwerper

Het opdrachtje : de balwerper vindt je daar beschreven
http://extern.kahosl.be/marco.fleerakkers/richtingen/2M/Informatica/opdrachten.html

Geg.: s = 18m; v0 = 15m/s; hoogte plafond = 6m; h0 = 1,5m
Gevr.: θ; h = ?
Opl.: (v2-V02)/2 = a*(s-s0) met v0= Övoy2+vox2 en met v0,y = V0sinq
(0-152*sinq)/2 = 9,81*(6-1,5)
Û152*sinq=2*[9,81*4,5]
Ûq=bg sin Ö2*[9,81*4,5)/15
Ûq@38,8

baanvergelijking:
y=y0 + [v0*sinq*tc]- (g*tc2)/2 Þtc = s/(v0 *cosq) = 18=/(15m/s*cos 38,8) = 1,54s

y=1,5 + [15m/s *sin38,8*1,54s]-[(9,81m/s2*1,54s2)/2]=4,34m

Besluit ik kom het resultaat wel uit maar toch moet er ergens een fout in mijn formules zitten, namelijk mijn sin moeten ook in het kwadraat vertelde de docent...maar ik zie nog altijd de fout niet, kan iemand mij helpen of de verkeerde formules verbeteren...alvast bedankt



Baanvergelijking:


Joeri
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 20 december 2005

Antwoord

Volgens mij moet er op de tweede regel van opl. staan
(0-152sin2q)/2=...
op de regel daaronder ook sin2q
op de regel daaronder ook.
Dan klopt die wortel daarna ook:
j=bgsin(Ö(2*9,81*4.5)/15)
(en dat probeerde ik je ook al te hinten in mijn email)

hk
woensdag 21 december 2005

©2001-2024 WisFaq