Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtsfunctie bereken met antwoord al gegeven

Hallo,

Ik heb moeite met deze vraag:
Het draagvermogen van een vliegtuig is het maximale gewicht van het vliegtuig, incl. personen en bagage. Dit draagvermogen hangt ondermeer af van de oppervlakte van de vleugels. Er geldt: O = 0,1 ´G0,67.
Hierbij is O de oppervlakte van de vleugels in m2 en G het draagvermogen in Kg.

'Bereken hoeveel kg vracht (personen en bagage) een vliegtuig met een vleugeloppervlak van 350 m2 en een gewicht van 150000 kg maximaal mag meenemen.'

Hoe doe je dit?
Ik weet dat je dan de volgende formule hebt:
350 = 0,1´G0,67. (Er moet dus ook rekening gehouden worden met die 150000 kg)

Alvast bedankt!

Vincen
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 8 december 2005

Antwoord

Eerste maar 's de vergelijking oplossen om G te berekenen:

0,1·G0,67=350
G0,67=3500
G=35001/0,67194.829

De vracht is maximaal 194.829-150.000=44.829 kg

Maar waarschijnlijk zat het probleem bij 't oplossen?

WvR
donderdag 8 december 2005

©2001-2024 WisFaq