Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met wortels

Hallo,
Ik heb morgen een mini test en kzou graag een uitleg willen waarom:
Ö(a+b)3=(a+b)Öa+b
Kunt u aub zo snel mogelijk uitleggen waarom dat zo is?
Alvast bedankt
Nic

Nic
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 november 2005

Antwoord

Hallo

Als je de wortels vervangt door machten wordt het duidelijk:

Ö(a+b)3=((a+b)3)1/2 = (a+b)1/2
= (a+b)11/2

(a+b)(a+b)1/2 = (a+b) (a+b)1+1/2
= (a+b)11/2

groet

pl
woensdag 9 november 2005

©2001-2024 WisFaq