Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een punt roteren om de oorsprong

Ik heb een vraag hoe je de coördinaten van een punt berekent, wanneer je een bekende punt roteert om de oorsprong bijvoorbeeld een punt x=5 en y=3 dit punt moet 20 graden geroteerd worden (met de klok mee) vanuit de oorsprong (0,0)

Bijvoorbaat dank.

Chris
Iets anders - maandag 19 augustus 2002

Antwoord

Stel je hebt een punt (x,y) dat je wilt roteren over een hoek a om de oorsprong. Dit levert een punt (x',y') waarvan de x' en y' kunnen worden berekend volgens:

x'= x.cosa - y.sina
y'= x.sina + y.cosa

groeten,
martijn

mg
maandag 19 augustus 2002

Re: Een punt roteren om de oorsprong

©2001-2024 WisFaq