Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Is it magic

Ik kwam terecht op de site http://www.xs4all.nl/~tluif/ItsMagic.html

wat zit hierachter? het is telkens juist als ik het probeer...

Dorien
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 16 augustus 2005

Antwoord

Ik wil je niet ontgoochelen, maar veel magic zit er niet achter :-)
Als je getal van twee cijfers geschreven wordt als ab (vb in 71 heb je a=7 en b=1) dan is de waarde van dat getal natuurlijk 10*a + b.

De som van de cijfers is a+b.
Dus als je die som eraf trekt, krijg je (10a + b) - (a + b) = 9a.
Het getal dat je uitkomt is dus altijd een negenvoud. En laat in die lijst met stofnamen nu toch wel bij elk negenvoud hetzelfde woord staan zeker, en dat is dan het woord dat op het einde ook nog eens verschijnt...

Christophe
dinsdag 16 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq