Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

ik kom de volgende vergelijk niet uit, kan iemand me helpen

x^(2/3) = 25

alvast bedankt!

Mike
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 augustus 2005

Antwoord

Aangenomen dat de x2/3=25 bedoelt...
Hoe maak je van x2/3 een x?
Door machtverheffen met 3/2...
Doe dat ook met 25....
Dan staat er x=...
En dan ben je er...
Wel...

Dit kan ook:

q39832img1.gif

Kijk en als je dan een beetje handig bent dan zie je dat daar (56) staat en dat is 53=125, dus het kan nog uit je hoofd ook nog...

WvR
maandag 1 augustus 2005

©2001-2024 WisFaq