\require{AMSmath} Markovketens Gegeven: naar 0 1 0 0 M = van 0 0 1 0 0,4 0 0 0,6 0 0,5 0,5 01) bereken de stabiele toestanden 2) stelt M een regulier Markovproces voor? 3) is er een evolutie naar de stabiele toestand? Karel Student universiteit - zaterdag 20 juli 2002 Antwoord In verband met de vakantie deze keer niet zo'n uitgebreid antwoord! Maar een paar hints: 1. Als V een stabiele verdeling is dan geldt: V·M=V Neem voor V=[a,b,c,d] en je krijgt 4 vergelijkingen, waarmee je hopelijk wel iets kan. 2. Als ik het me goed herinner is een Markovproces regulier als de rijsommen steeds 1 zijn. 3. Wat gebeurt er met Mn als n$\to\infty$? Bereken maar eens M50 of M100. Ik zie geen verschil, dus... ja! WvR maandag 29 juli 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: naar 0 1 0 0 M = van 0 0 1 0 0,4 0 0 0,6 0 0,5 0,5 01) bereken de stabiele toestanden 2) stelt M een regulier Markovproces voor? 3) is er een evolutie naar de stabiele toestand? Karel Student universiteit - zaterdag 20 juli 2002
naar 0 1 0 0 M = van 0 0 1 0 0,4 0 0 0,6 0 0,5 0,5 0
Karel Student universiteit - zaterdag 20 juli 2002
In verband met de vakantie deze keer niet zo'n uitgebreid antwoord! Maar een paar hints: 1. Als V een stabiele verdeling is dan geldt: V·M=V Neem voor V=[a,b,c,d] en je krijgt 4 vergelijkingen, waarmee je hopelijk wel iets kan. 2. Als ik het me goed herinner is een Markovproces regulier als de rijsommen steeds 1 zijn. 3. Wat gebeurt er met Mn als n$\to\infty$? Bereken maar eens M50 of M100. Ik zie geen verschil, dus... ja! WvR maandag 29 juli 2002
WvR maandag 29 juli 2002
©2001-2024 WisFaq