Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulo rekenen

Geachte heer,
Ik ben een beetje verward geraakt met MODULO REKENEN.

Ik wil graag weten wat goed is:
10^4 mod(3)=1 -> 10^4=3*n+1
of
1 mod(3)=10^4 -> 10^4=3*n+1
Wat ik niet begrijp is welke goed is. Of is het zo dat ik ze in de bovenstaande twee vormen kan schrijven?
Ik dank u.

Abdull
Student universiteit - woensdag 17 juli 2002

Antwoord

Twee getallen zijn modulo p aan elkaar gelijk als ze een veelvoud van p schelen.

104 mod 3 = 1 betekent dat 104 en 1 een drievoud schelen.
1 mod 3 = 104 betekent dat 1 en 104 een drievoud schelen.

Dit is natuurlijk equivalent.

Dus
a mod b = c
is equivalent met
c mod b = a

wh
woensdag 17 juli 2002

©2001-2024 WisFaq