Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelfuncties

Hallo

Ik had een vraag over wortelfuncties. Als je deze formule hebt.

f(x)=1 + √(x-2)

Hoe moet je de randpunten berekenen? Zijn de randpunten hetzelfde als het domein?

Ik weet dat ze aan de rand van het domein liggen, maar hoe kun je ze dan berekenen. In mijn boek staat dat de randpunten in de grafiek verticaal staan. Wat bedoelen ze hiermee?

Met vriendelijke groet

Antoin
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 mei 2005

Antwoord

Hallo Antoine,

f(2) = 1 + √(2-2) = 1$\to$randpunt = (2,1)

Dit heeft dus inderdaad met het domein te maken.
De raaklijn aan de grafiek in een randpunt van een wortelfunctie loopt verticaal.

wl
zaterdag 14 mei 2005

©2001-2024 WisFaq