Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrix bewijs

Hey

Te bewijzen :

(A+B)X = 1 = X(A+B)

Ik was begonnen met AX + BX = 1 en omgekeerd
vervolgens alles vermenigvuldigen met A^-1
dan krijg je X+ A^-1*BX= A^-1 (linkerlid) om dan beide leden samen te voegen en zo A^-1BX=XBA^-1 te krijgen waar ik nog altijd niets mee ben

Zouden jullie mij een handje kunnen helpen, waarvoor dank

Jan
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 3 mei 2005

Antwoord

Is dat het enige wat er gegeven staat? Wat is A, B en X?

Wat er staat is te bewijzen dat X de inverse matrix is dan (A+B), maar aagezien er niets over die matrices gegeven is kan ja daar weinig mee aanvangen hé. Of is het "gegeven (A+B)X=1, te bewijzen X(A+B)=1" ?

Probeer je vragen duidelijk te formuleren, dan kunnen we er een duidelijk antwoord op geven.

Koen

km
dinsdag 3 mei 2005

©2001-2024 WisFaq