Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37356 

Re: Re: P is een oneven priemdeler en n = x² 1 (geheel)

Hoi,

1.Waarom begin je met stel p=3(mod4)?
Als ik het goed begrijp moet ik lezen:stel er geldt niet p=1(mod4), stel dus dat p=3(mod4)?
2.Waarom werk je in de groep (Z/pZ)?
3.Je krijgt een tegenstrijdigheid maar wat volgt nu?:
er geldt niet dat p=3(mod4) dus p=1(mod4)?

Groetjes,
Viky

viky
Student hbo - maandag 2 mei 2005

Antwoord

1 en 3. In de opgave staat dat p een oneven priem is. Dus p=1 of 3 (mod4). Je moet bewijzen dat p altijd 1 (mod4) is. Ga er dus vanuit dat p = 3 (mod4) en zoek een strijdigheid.

2. Waarom? Tsja, het komt uit, dat vind ik al een goeie reden Bovendien 'weet' je vrij veel over die groep (/p)*, namelijk het aantal elementen (= p-1) en het feit dat hij cyclisch is.

Christophe.

Christophe
dinsdag 3 mei 2005

©2001-2024 WisFaq