Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken

hoe werk je de haakjes weg bij 3x2(2-x)+x3·-1?

Rachel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 27 april 2005

Antwoord

Beste Rachel,

Begrijp ik het goed dat er staat: 3x2*(2-x)+x3*(-1) ?

Die laatste (-1) verandert gewoon het teken van x3 en die eerste haakjes werk je uit door distributiviteit toe te passen, je moet dus 3x2 vermenigvuldigen met beide termen binnen de haakjes:
3x2*(2-x)+x3*(-1) = 6x2 - 3x3 - x3 = 6x2 - 4x3 (= 2x2(3-2x))

mvg,
Tom

td
woensdag 27 april 2005

©2001-2024 WisFaq