Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossing waar ik echt niet uitkom

1,96=(np-0,5n-0,5)/SQRT(np(1-p))

SQRT = de wortel van n
n = 68
Wat ik zelf al heb is dat n dus 68 is en dat de wortel van 68 8,25 is. Mijn conclusie van dit stuk is dus dat SQRT 8,25 is.N is 68, heb ik ingevuld in de som(zie hieronder)
1,96=(np-0,5*68-0,5)/8,25(np(1-p))Maar ik weet nu niet op die np ook gelijk is aan die enkele n of hoe ik deze vergelijking verder moet oplossen.
Aub help me, het gaat niet om het daadwerkelijk antwoord maar meer op de werkwijze om deze som op te lossen. Ik moet bij meerdere sommen dit soort dingen doen en weet niet waar ik moet beginnen.



hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 19 april 2005

Antwoord

np betekent n.p (n maal p).
Daar n bekent is, blijft er alleen een vergelijking in p over.

Die kun je oplossen. Wellicht is kwadrateren aan beide kanten van het isgelijk-teken nodig.

TvR
woensdag 20 april 2005

©2001-2024 WisFaq