Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursievergelijking

hoi wisfaq,

Ik ben nu met wiskunde bezig met recursierijen en heb een opgave over de rij van fibnacci gekregen. Deze luidt als volgt: un=u(n-1)+u(n-2) ik moet deze op mijn rekenmachine invullen, maar dat lukt niet. Wanneer ik het gewoon doe met scnd.7 haakje openen n - 1 haakje sluiten enz doet hij het niet...
kunnen jullie mij helpen?

groetjes,
Rolien

Rolien
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 april 2005

Antwoord

Omdat het een recursieve rij is moet je een of meer startwaarden opgeven.
Omdat un=u(n-1)+u(n-2) twee termen terug gaat moet je dus 2 startwaarden opgeven.
Zoals je weet geldt u1=1 en u2=1.

Samengevat, voer in:
nMin=1
u(n)=u(n-1)+u(n-2)
u(nMin)={1,1}

hk
dinsdag 5 april 2005

©2001-2024 WisFaq