Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiaal

U~BIN(4,0.4) en V~BIN(5,0.4) U en V zijn onafhankelijk
A=U+V B=U-V

Bepaal P(AB)?
Bepaal Cov(U,A) en Cov(A,B)?

Michaë
Student Hoger Onderwijs België - zondag 27 maart 2005

Antwoord

Hallo Michael,
De eerste vraag is wel heel erg simpel.
A B wil zeggen U+V U - V of wel 2V 0 en dat is nooit het geval want V neemt geen negetieve waarden aan.
Dus A B heeft kans nul.
Voor de tweede vraag hoef je alleen een eigenschap van Cov te gebruiken die direct uit de definitie van Cov is af te leiden. Namelijk dat Cov( X, Y + Z) = Cov (X,Y) + Cov(x,Z) Daarmee vind je Cov(U,U+V) = Cov (U,U) + Cov(U,V) = Var (U) + 0
En die andere gaat net zo Er komt uit Var(U) - Var (V) als ik het goed heb. Maar ik kan me natuurlijk vergissen. Dus wees zo goed dat zelf even te controleren.
Groeten

JCS
woensdag 30 maart 2005

©2001-2024 WisFaq