Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opdrachtje

geachte,

ik heb een opdrachtje tegen morgen:

Bereken (Geef de uitkomst in carthesische vorm)
(-0.12+0.16i)^-11

Dank je

Marina
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 24 maart 2005

Antwoord

Dag Marina

Zet deze cartesische vorm a+bi om in de goniometrische (of polaire) vorm r(cos q+i.sin q).

Voor de cartesische vorm a + bi is
r = Ö(a2+b2)
q=arctan(b/a) ( + p)

In de goniometrische vorm wordt een getal tot de n-de macht verheven door de modulus r tot de n-de macht te verheffen en het argument q te vermenigvuldigen met n (en er eventueel een veelvoud van 2p van af te trekken).

Dit resultaat moet dan terug in de cartesische vorm worden omgezet (formules : a = r.cos q en b = r.sin q)

LL
donderdag 24 maart 2005

©2001-2024 WisFaq