\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Halo, ik vind de oplossing van deze goniometrische vergelijking niet, kunnen jullie me helpen? 2cos(6x)= 2[Ö(3)+Ö(2)]cos(3x)-Ö(6)-2 Bedankt, winny winny 2de graad ASO - woensdag 23 maart 2005 Antwoord Vervang cos(6x) door 2.cos2(3x) - 1 en vervang dan cos(3x) door u. Je bekomt dan een vierkantsvergelijking : 4.u2 - 2 = 2[Ö(3)+Ö(2)].u - Ö(6) - 2 of 4.u2 - 2[Ö(3)+Ö(2)].u + Ö(6) = 0 Na het oplossen van deze vergelijking bekom je : u1 = cos(3x) = Ö3/2 en u2 = cos(3x) = Ö2/2 Hieruit kun je dan x berekenen x = ±p/18 + k.2p/3 en x = ±p/12 + k.2p/3 LL woensdag 23 maart 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Halo, ik vind de oplossing van deze goniometrische vergelijking niet, kunnen jullie me helpen? 2cos(6x)= 2[Ö(3)+Ö(2)]cos(3x)-Ö(6)-2 Bedankt, winny winny 2de graad ASO - woensdag 23 maart 2005
winny 2de graad ASO - woensdag 23 maart 2005
Vervang cos(6x) door 2.cos2(3x) - 1 en vervang dan cos(3x) door u. Je bekomt dan een vierkantsvergelijking : 4.u2 - 2 = 2[Ö(3)+Ö(2)].u - Ö(6) - 2 of 4.u2 - 2[Ö(3)+Ö(2)].u + Ö(6) = 0 Na het oplossen van deze vergelijking bekom je : u1 = cos(3x) = Ö3/2 en u2 = cos(3x) = Ö2/2 Hieruit kun je dan x berekenen x = ±p/18 + k.2p/3 en x = ±p/12 + k.2p/3 LL woensdag 23 maart 2005
LL woensdag 23 maart 2005
©2001-2024 WisFaq