Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk met vergelijking met 1 onbekende

Twee jongens bezitten samen 780 euro.Als de eerste 1/3 van zijn bezit uitgeeft ,heeft hij nog het dubbele van de tweede.Hoeveel bezit elk?

maarte
2de graad ASO - woensdag 9 maart 2005

Antwoord

Beste Maarten,

Voer één of meer onbekenden in en analyseer je gegevens.

Stel persoon A bezit x, dan bezig B 780-x.
Als a 1/3e uitgeeft dan blijft er 2x/3 over.
Op dat moment heeft hij nog steeds het dubbel van B.

Dus: 2x/3 = 2*(780-x) = x/3 = 780 - x = 4x/3 = 780 = x = 3*780/4 = 585.

Controleer zelf maar even

mvg,
Tom

td
woensdag 9 maart 2005

©2001-2024 WisFaq